Klovnien rajattoman riemukkaat kevätkauden korkkajaiset – Kultainen keksitie kartoitettu!

in English belou!

Loldiers of Odin jalkautui jalkoinensa Tampereen toreille ja Turuille lauantaina 5.3. Pikkuisen puistopiknikin lisäksi vallattoman vaeltelun ja rajattoman reippailun päämäärän määränpäänä oli ääripäiden jakaminen. Kadunkulkijat saivat valita kahden ääripään välillä: pelleillä oli koreissaan sokerisen piparisia ääripäitä ja ääripäisen makoisia kuppikakkuja.

Ääripäät olivat kuumaa kamaa ja menekki mainio. – Kaikki syötiin parempiin suihin, toteaa klovni Reuna-Raino Ääri-Laitinen. – Vain yksi ääripää jäi jäljelle, sitä emme tällä kertaa kaduilta löytäneet, jatkaa Ääri-Laitinen.

Pellejen piknikillä pistettiin pystyyn päällekkäisistä pelleistä pykätyt pyramidit ja messevät musisoinnit. Kevätsää oli houkutellut liikkeelle vaikka kuinka monta erilaista pelleryhmää: Loldiers of Odinin lisäksi paikalla oli “rajallismielisiä” pellejä, sinipellejä sekä heidän tiedotteensa mukaan myös mysteerinen “lol of Soldiers” -pelleryhmä (katso kiva kuva!). Myös sinipellet taitavat tykätä rajoista, koska he asettivat pelleilyn rajaksi lumeen piirretyn viivan, jota Loldiers of Odin sitten iloisesti ylitti, alitti ja kierien kiersi.

Kuvakaappaus 2016-03-05 17:59:14

Klovnien kevätkauden korkkajaiset kulminoituivat konfettirenssiin, jossa pohdittiin äärettömyyden ääriä, rajattomuuden riemuja ja kirjavuuden kirjoa. Kokouksen ääri-pää-töslauselma kuuluu: “Kultaista keskitietä ei ole olemassakaan, mutta klovnit keksivät kultaisen keksitien kaupungin kaduilla keksejä kylväessään. Keksitiellä rakkaus on rajatonta, ihmiset ihania ja hymyt herkässä!!!”

kirjastotalo-16.jpg
kirjastotalo-6kirjastotalo-14kirjastotalo-20kirjastotalo-21kirjastotalo-15.jpgkirjastotalo-13
in English HIER!

Borderlessly bouncy beginning of spring season – “There is no such thing as a middleway but lots of ways to make people happy!”

Loldiers of Odin took their fancy feet on the streets of Tampere on Saturday 5 March. Their aim was a tiny-weeny picnic, side-splitting strolling around and spotting the difference between “extremities”. People of the city could pick one out of two extreme choices: clowns offered not only gentle gingerbreads but also extremely tasty cupcakes.

The extremities were like hot cakes, their popularity was predictable. – All extremes were eaten till the last bite, tells clown Border-Bob Far-End. – There was only one extremity left that we were not able to find from the streets this time, continues clown Far-End.

On top of clown picnic there were clowns on top of other clowns as a pyramid, and also much of music-making. Spring weather had lured lots of different clown groups on the move: in addition to Loldiers of Odin there were “borderminded” clowns, blue clowns, and according to the blue clowns’ press release there was also a mysterious clown group called “lol of Soldiers”. The blue clowns seem to like borders too, since they drew a line on the snow as a border for us to clown around, over and under.

Clowns’ start of spring season culminated to a confettirence, where extremity of the extreme, the bliss of borderlessness and multicoloured multiplicity were deeply discussed. The extremely final resolution of the confettirence is the following: “There is no such thing as a middle way between two extremes. Instead the clowns found ways of making people smile by filling the streets with biscuits and borderless love.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s